tirsdag den 15. november 2011

Kosmetikpung af cykelslanger


Disse små genbrugspunge af cykelslanger vækker helt sikkert glæde som gave under træet juleaften. De kræver lidt tålmodighed, selv om de ikke er komplicerede at fremstille. Det er hele besværet værd!

Du skal bruge:
2 brugte eller nye cykelslanger
Lim til plast
Symaskine
Kraftig frakkelynlås, der kan åbnes helt

Sådan gør du:
Kosmetikpung af cykelslange step 01Trin 1:
Vask slangen, hvis den er brugt.
Klip dækket over på hver side af ventilen, og fjern ventilen.Klip kanterne af i begge sider af slangen, så man får 2 lange stykker. Klip igen de 2 stykker i 2, så man har i alt 4 lange stykker på ca. 30 cm.

Kosmetikpung af cykelslange step 02Trin 2:
Læg 14 strimler side om side. Læg og lim en tværgående strimmel på 30 cm hen over enderne på strimlerne. Lad dem tørre, og sy dem sammen med symaskinen. Gør tilsvarende over den modsatte ende.
Sy side om side 14 nye strimler sammen. Flet dem ind imellem de andre strimler. Skub det flettede stykke sammen, så det virker firkantet, og ikke har for store åbne huller. Stykket skal ca. måle 30 x 30 cm.


Trin 3:
Sy tilsvarende de løse strimler sammen på symaskinen. Klip stykket til, så alle ender er ens afklippet. Sy lynlåsen fast på den tværgående samling, der hvor der er limet en tværgående strimmel fast. Fold stykket hen over hinanden med vrangen ud som til en pung/taske. Sæt stykket fast med nåle. Sørg for, at vrangen vender ud. Tag en strimmel, og fold den til en hank. Sæt den fast i toppen af samlingen. Hanken skal vende ind imellem stykket, så den sidder korrekt, når pungen vendes om. Sy siderne sammen, så man danner en pung/taske. Vend vrangsiden af pungen udad.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar